Gå til hovedinnhold

Venstre Mannekropp

Etter at en mannlig strippetrupp er annonsert i Haugesunds kulturelle underliv har  politisk parti Venstre tatt initiativ til å debattere menns kroppsbilde.
Venstre får begynne med å brekke opp Ironman’s selvbilde. Jeg stod på offentlig torg og så på at en selverklært Ironman skulle gå ut av den lille varebilen sin. Det knaket, ikke i jerndøren eller fjærene, men i jernryggen. Mannen var stiv fra hofte til skulderblad. Ovenfor var det uvanlig voluminøst. Et dårlig bilde. Venstre kan ta opp dét selvbildet. 

Turn har hatt et underordnet kroppsbilde for menn. Der har det vært spørsmål om hva du gjør og utførelsens karakter. Smidig styrke var beundret. Japan og Kina har hjulpet oss med forskjellige treningsprogram. Venstre åpner nå for noe ingen vil snakke om. Mannen som frykter noe uspesifisert. En gang må man begynne og en gang må man bringe debatten i land og gi menn et svar på hvorfor de trener. Er det bare for å selge flere nylontrikoter?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…