Gå til hovedinnhold

Den Norske Ettpartistaten

Bare parti-stolthet holder Arbeiderpartiet og Høyre fra å gå i regjeringskoalisjonen Sentralpartiet. Ap og H har delt næringsinteresse så lenge de har delt Stortingsplasser. De betaler folk forskjellig, basert på vennskap og hygge i hovedstaden.
Sentralpartiet hersker, men hvor ble det av de andre patiene? Frp gikk i biologisk oppløsning og ble tatt opp i Sentralpartiet. Krf ledelsen flyttet til Roma. Senterpartiet gikk under jordene og ble geriljaopposisjon. MDG-ledelsen sitter i forbedringsleir for å ha kuttet sentralforbindelsen til internett samt voldelig veskedasking mot ny atomreaktor på Kjeller.

Når skal politikerne få til å samarbeide om dette landet? Politikk er mer enn administrasjon. Kan vi balansere viljen til å dele med viljen til å eie?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.