Gå til hovedinnhold

Langhelg

Vi har en langhelgnabo. Slike naboer kommer av trelleflokken vi alle kjempet for.
Muslimene har sin fredag, jødene har sin lørdag og kristne har sin søndag. Naboen har langhelg.

Det blir for mye for ham å være religiøst stille så han henter inn gravemaskin for å grave opp plenen han i tre år, dag og natt, har klippet med elektrisk robotklipper. Søndagen går med til skyfling av pukkstein og sementblander. Med meget mere, men typen er beskrevet. Når vi snakker med ham føler han seg urettferdig behandlet som ikke får gjøre det han vil for å ordne huset sitt for familien sin. Så kanskje vi må arbeide videre for denne manisk bundne trellen? Alle jordens bundne trelle i gruvedrift, skipsfart og undertrykte regimer får vente til naboen får sjelefred.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…