Gå til hovedinnhold

Grünnplanet

Gründerne er de nye arbeiderne. De skal skvises. Alle er kontraktører, kunsthåndverkere og kunstnere med.
Norge går rask  i retning av denasjonalisering. Å være i regjering er et spørsmål om å administrere forbruk og livsoppholdelse, vårt forhold til de store produsentene. Derfor er Høyre blitt likt Arbeiderpartiet, med unntak av økonomisk belønning av de rike velgerne sine. Derfor er Arbeiderpartiet blitt likt Høyre. Bakgrunnen er sosialdemokratiet. Hva som skal administreres er blitt det samme for alle. Politikken er hvem som skal ha størst utbytte av kontraktene vi inngår. Hvilket parti skal representere den ressurssterke part og hvilket parti skal representere den svakere part? Kan alle parti representere begge parter? Blir politikk til en profesjonskamp i betydning av en moralsk rettferdig fordeling?

Vi er alle konservative, men vil gründe noe nytt. Vi vil gjøre noe intelligent med rushkøene.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…