Arvebarna på Børsen

Børsboblen er lokal. Den er liten. For det meste går det i det trauste på Oslo Børs, vår børs, Okka Børs i Okka By.
LO og NHO er ikke bobler. De er balansevekter og vel kjente. Om den ene finner på noe blir det sjau på andre siden. Sånnt er det bare.
Det som truer likevekten og framdriften er de unyttige pengene som gründere og realinvestorer aldri får tak i. Pengene er ute og flyr mellom tredje til femtegenerasjonsarvinger til virksomheter som en gang ble utbalansert av LO-NHO. Arvinger som har penger, men har lyst på mer penger er ute med forespørsler. De har ikke tenkt å grunnlegge virksomheter. Pengene må gjerne komme fra utlandet og de sender pengene sine til utlandet. Dette prinsippet truer balansen i norsk næringsliv fordi det er en utvekst på NHO, altså den ene siden. LO-siden har ikke en slik utvekst.

Det høye forbruket er blitt en unødvendig last for balanseforholdet. Begge sider er overvektige. LO-medlemmer har for mange ting, og NHO og bankene har for mange lån  gående. Det er i Høyres interesse å hente inn og styre kapital, men de vil ikke si det til noen. Da skal vi kanskje hjelpe dem med å si at Høyre er et sosialdemokratisk parti fordi partiet er tjent med at massene er i ro og opptatt med forbruket sitt. Så får heller barna blåse børsbobler.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon