Gå til hovedinnhold

1. mai

Internasjonalen er en gripende sang. Andre sanger griper også. Hva om man praktiserte hva man synger? Da ville vi fått en Arbeiderpartiledelse som forandret landet, en SV ledelse som hadde vesentlig å tilføre, og et Høyre som hadde vist sin sanne knyttneve, ikke bare sitt daffe, milde ansikt.
Hva om kristne hadde sluttet med gavekjøp til jul? Jesusbarnet fikk gull, røkelse og myrra. Vi gir hva vi gir. Handelsstanden hadde stoppet opp og vi hadde fått undertrykkelse av kristenfolket.
Hva om kristne hadde sluttet med konfirmasjonsgaver? Konfirmasjonen er en bekreftelse av dåpen, en åndelig sak og ikke en slik verdslig, alminnelig kjøp og salgs-kampanje. Om man er mot religiøs tro men for en gavefest, så har man alltids borgerlig konfirmasjon å ta seg til.

Hvordan skulle det gått om vi gjorde hva vi sang? Alle bundne trelle, alle som har tungt å bære og alle barna?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…