Gå til hovedinnhold

Jobb-eie

Produksjon av varer og tjenester, hele arbeidslivet har hatt utvikling i profesjonell retning. Personlig eierskap har stått stille og er ubehjelpelig knyttet til eiers personlighet. Hvordan dyktiggjøre personlige eiere, både personer, familier og generasjoner av eiere?
Historiske eksperiment har vist problematikken. Hva er løsningen?

Hvorfor forblir suksessrike firma pengepumpe for ubegrenset forfengelig rikdom? Trenges ikke rikdommen til utvikling i firma og samfunn? Hvorfor har forfengelig rike en funksjon i profesjonell produksjon? Omgivelsene er i forandring. Utbyttet i bedrifter er en av de største ressursene vi har til suksess. Det er en politisk kamp å styre utviklingen mot et bedre næringsliv. Ressursene er tilstede. Hvilke parti skal forbedre det borgerlig-konservative bedriftsmiljøet?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Byggsympati

Haugesunds vakre ansikt, de hvite trehusene, ble bygget over en kort og teknologisk sammenhengende byggeperiode. De ble finansiert av beboerne og butikkeierne. Bygging med betongelement foregår nå spredt i terrenget og mellom de hvite trehusene.  Bankene har gitt oss sårene. Lån gis til ukvalifiserte byggere. Investorene leverer dårlige betingelser for arkitekter og byutviklere. Vi ser ikke byen lenger. Å ha et vakkert og sært rådhus gjør ikke en by. Haugesundet mellom homp og hammar skal ikke fornekte landet vi går på, landflaten vi bygger på, Skårelandet. Vi må gå opp i landskapet, på begge sider av Haugasundet. Vi må komme oss videre fra å tenke fotball. Vi må lage landet vi bor på. Vi er alle Haugesundere om vi vil eller ikke. Tysværbuen, Sveibuen, Åkrabuen. Vi må slutte å se ut som vi spiller fotball mot hverandre i femte divisjon. Vi har prøvd å binde sammen land og øy, først med bilferje, så med bru, så med tunnel. Skal vi klare siste foreningen, slekta på andre siden av Sundet?…