Ironman Haugesund 2017

Når må en mann være hard som jern? Når han svømmer må han være smidig, når han sykler må han være smidig, når han løper må han være smidig. For å ha full blodgjennomstrømming og puste for fullt må han være smidig. Jernmann er et foreldet bilde på mann.
Ironman er et kostymeshow med tre antrekk. Med omkledningsassistenter ligner det på et lingerie-show backstage. 
Far min svømte over Karmsundet på 1920-tallet. Han og noen kamerater svømte fra kaien i Kopervik, til fastlandet og tilbake til Kopervik. Var det tøffe greier? En gang kom Englandsbåten og det gjaldt å svømme for livet.
Dame på 66 svømte over den engelske kanalen i badedrakt. Det går an å gjøre prestasjoner. Ironman forlanger kommunal støtte for selvopptattheten sin.
Mannsego. Kvinner er med. Barn blir lært opp. Arrangør nytter passiv-aggressiv argumentasjon for å få kommunepenger.
Vi merker at Ironman er i by’n med høyttalerne sine. Hva med søndagsfreden? Kirken tier om overgrepet. Plenklippere får bøter. Skrikhalsene som kommenterer slipper bøter. Vi må anmelde Ironman for systematisk brudd på hviledagsfreden/helgefreden. Kommunen sponser lovbrudd. Kommunekassen dekker utgiftsposten for leie av lydanlegg evt annet med 350 000 kroner. Hva får de trengende?
Vi er innestengt i boligfeltet i seks timer. Dette er et overgrep. Ironman Haugesund er en støyende høyttaler-affære fra tidlig søndag morgen til søndag ettermiddag. Om man skulle trenge en tur til legevakt evt. sykehus må man søke politiet. Statspolitiet er med på alvoret.
Ironman Haugesund har fått kommunal støtte. Signalene fra Haugesund kommune er redusert støtte fra fjoråret. Jeg håpet at mellommann Jacobsen ville gjøre som han sa; nemlig å slutte å arrangere Ironman i Haugesund. Han har sagt noe om at det tar på følelseslivet hans å ikke få kommunal støtte. Nå har han forkynt at Han vil arrangere dobbelt så mye Ironman neste år.

Sykkelarrangementet er uintelligent. Det er en langdryg affære. Det produserer motvilje. Det blir dobbelt så mye av alt sammen neste år. Haugesund skal få merke at Ironman dobler grepet. Jeg vil gjerne se at de gjør beundringsverdige ting, ikke viser at mannlig styrke er knyttet til undertrykking og uintelligent adferd. Kanskje mannen ikke kan gjøre intelligente ting på kjønnets vegne? Hvor Ironman er du? Hvor smidig er du?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon

Cold Fusion