Gå til hovedinnhold

Four into One

Four-in-one er en eksosrørterm der fire sylinder-utblåsninger går over i ett rør før det blåses ut i friluft. Det fungerer fin, men med følger.
Firefeltsvei i hver retning er ikke vanlig i Norge. Det vi holder på med er å få to felt inn mot bykjerner til å gå over i én kjørebane fordi alle skal til sentrumspunktet.

De to parallelle innfartsfeltene skal alltid til samme punkt, så hva er tjent når de samme bilistene står og venter ved overgangen til én-felts sentrumgate?  Hvorfor må alle dit? Dette tyder ikke på intelligent liv inne i tenketankene. Vi får se når bilistene gjør nytte av varierte tolkninger av trafikkreglene for å komme på jobb. Vi må tenke før vi bygger.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…