Gå til hovedinnhold

Four into One

Four-in-one er en eksosrørterm der fire sylinder-utblåsninger går over i ett rør før det blåses ut i friluft. Det fungerer fin, men med følger.
Firefeltsvei i hver retning er ikke vanlig i Norge. Det vi holder på med er å få to felt inn mot bykjerner til å gå over i én kjørebane fordi alle skal til sentrumspunktet.

De to parallelle innfartsfeltene skal alltid til samme punkt, så hva er tjent når de samme bilistene står og venter ved overgangen til én-felts sentrumgate?  Hvorfor må alle dit? Dette tyder ikke på intelligent liv inne i tenketankene. Vi får se når bilistene gjør nytte av varierte tolkninger av trafikkreglene for å komme på jobb. Vi må tenke før vi bygger.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Byggsympati

Haugesunds vakre ansikt, de hvite trehusene, ble bygget over en kort og teknologisk sammenhengende byggeperiode. De ble finansiert av beboerne og butikkeierne. Bygging med betongelement foregår nå spredt i terrenget og mellom de hvite trehusene.  Bankene har gitt oss sårene. Lån gis til ukvalifiserte byggere. Investorene leverer dårlige betingelser for arkitekter og byutviklere. Vi ser ikke byen lenger. Å ha et vakkert og sært rådhus gjør ikke en by. Haugesundet mellom homp og hammar skal ikke fornekte landet vi går på, landflaten vi bygger på, Skårelandet. Vi må gå opp i landskapet, på begge sider av Haugasundet. Vi må komme oss videre fra å tenke fotball. Vi må lage landet vi bor på. Vi er alle Haugesundere om vi vil eller ikke. Tysværbuen, Sveibuen, Åkrabuen. Vi må slutte å se ut som vi spiller fotball mot hverandre i femte divisjon. Vi har prøvd å binde sammen land og øy, først med bilferje, så med bru, så med tunnel. Skal vi klare siste foreningen, slekta på andre siden av Sundet?…