Gå til hovedinnhold

Litt penger

Haugesund kommune betaler stadion og er hovedsponsor for Fotballklubben Haugesund. Jeg vil gjette på at dette koster 30 - 50 millioner kroner i året. Haugaland Kraft ønsker ikke å uttale seg om sponsorbeløpets størrelse men det er stort nok til å holde en millionbedrift med høye lønninger. Det ligger ikke til en kommune å holde oppe bedrifter over flere ti-år, men her gjør de det, antagelig for omdømmets skyld.
En gründer kan risikere å gå konkurs med en statlig gjeld på 100 000 til 200 000 kroner. Dersom Haugesund kommune hadde brukt fotballpengene på et gründerfond istedet for fotballspill, så hadde byen trukket til seg reelle nyutviklere av industri.
Da hadde Arbeiderpartiet hatt en sjans til gjenvalg, men jeg tror de er redde for hva de andre vil si.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…