Gå til hovedinnhold

Bedre enn USA

En viss sosial gruppe i hovedstaden begynte å lespe på s-en. Slikt var på mote i London. Vi tar våre forbilder i bruk.
Norge har hatt USA som forbilde, men vi må nå forstå at vi har våre egne “skills and moves”. Vi må styre oss bedre enn USA styrer seg og oss.
Vi tok våre forbilder fra London og New York. Det siste er fra San Fransisco. Det store jordskjelvet kan komme til Oslo før det kommer til SanFran. Sprekken kommer fra det myke underlivet, den fryktede vannmengden Oslofjorden som folder seg. Hva med den store flodbølgen, den i Bibelen? Hva med anti-NATO raketten fra øst? Hjelpe oss selv!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…