Gå til hovedinnhold

Via Osloensis

Oslo er et tettpakket veilegeme mot toppen; og bunnen i Norge.
Barcodeklienten skulle ha sagt nei i første fase, men de så ikke hvor det bar. Hvem er kunden, hvem er kontaktpersonen?
Barcode, the artist formerly known as Oslo Port Authority, aka Oslo Havnevesen. Hvorfor ble ikke formuen gjeninvestert i sjøvirksomhet? Er ikke Oslo lenger en havneby?
Tre inntrykk:
Barcodeefekten uteblir fordi øyet og all glassoptikk er sferisk. Prosjekt Barcode er umulig å fotografere og photoshopping gir uønskede bivirkninger. Det ser ikke ut som en barcode, ganske enkelt.
Mangel på bygningsmasse bak gir et forblåst og forlatt inntrykk.
Ordet fjord innebærer en mulighet for videre ferdsel. Her er en sperre mot innlandet.
New York er klassikeren blant skylines, London har rotet seg til. Hva skal det bli med Oslo?
Slipp Rema 1000s babyer løs på Barcode. De vil fikse refraksjonene.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…