Gå til hovedinnhold

Trangparkerte Høyre

Haugesund Høyre har regjert Haugesund som de har villet i flere mannsaldre. Regionstenkingen deres er ikke tydeligere enn utenfor sykehuset i Haugesund, hovedinngangen. Her skal distriktets pasienter og pårørende inn og ut. Ansatte må parkere der det er mulig å argumentere seg bort fra en parkeringsbot. En komité har tenkt ut beste løsning for utbygging av regionens sykehus. Tre nye blokker skal inn på det samme området som før. For å gjøre det lett er ikke ny parkering tegnet inn i det hele tatt. Derfor trenger vi nye politikere fra et annet ståsted. Karmøy sa aldri fra om hvor trangt det var. Haugesund var ikke i stand til å samarbeide med fylket om bedre parkering.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…