Munchologi

Så viser det seg likevel at Munchmuséet, det gamle og det nye ikke er en kommunal Oslo-arv, men et nasjonalt driftsansvar.
Oslos ordførerkontor er fullt av Munchs bilder, bare en nyttårsrakett fra total ødeleggelse.
Dersom bildene er Oslo kommunes eiendom ville kommunen gi bildene til nye Munch-muséet og erkjenne sitt ansvar for denne nasjonale skatten.
Alternativet er jo å flytte Nikolai Astrupsamlingen som er lett tilgjengelig i Bergen, på Kode 1 eller Kode 2 eller Kode 3 eller  Kode 4; en annen nasjonal arv promotert av dronningen og finansiert av DnB som kjøper media en masse. Om Astrup blir en suksess som norsk kulturartikkel i London og videre ut i verden, vil samlingen bli flyttet fra Bergen til Oslo av DnB.
Oslo og Munch koblingen er delvis grei, men Oslo vil ikke betale driften av Munch-muséet som gir mer turisme til Oslo. Dermed forlanger Oslo at Norge betaler for byens forventede inntekt!
Det samme gjelder nybyggene for vikingskipene på Bygdøy. Her forventes høy turistinntekt til byen. På Vestlandet sendes vikingskipene ut på havene. Det gir ikke inntekter, bare opplevelser. På Vestlandet kan man spasere på Astrup-tunet og se hva han malte. I Oslo blir man loset inn i sære nybygg for å se bilder og kjøpe minner å studere.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon

Cold Fusion