Gå til hovedinnhold

Trynevalget

Jeg ser ikke fram til hvordan Stortingsvalget 2017 kommer til å se ut på Facebook-sidene mine. Trynefaktoren blir overveldende og liker-knappen blir rettferdighetens verktøy.
Dersom vi er mot flyktninger i landet må vi arbeide for å stoppe krigene.
Dersom vi er mot økonomisk betinget innvandring må vi arbeide for en rettferdig fordeling av den rikdommen menneskene lager hver dag.
FrP har hatt sin læretid i regjering og vil ikke få utdelt diplom. De må gå strafferunder for å lære seg mer om hvordan mennesker og politikk fungerer. Deretter videregående utdanning.
Høyre har skjult seg bak FrPs støysky og rolig fordelt godene på sitt gammelmodige vis: Mer til seg og sine.
Ap har ikke skapt noe nytt siden forrige valg og vil streve med å overbevise folket.
SV, Venstre, MDG og KrF har avgått som politiske plattformer. Å omskape seg selv er en trossak. Hvem kan?
Senterpartiet har noe å kjempe for og kan utvide velgergrunnlaget sitt med et videre grunnlag. Boligfeltene var jo tidligere matjord, så her er naturlig mark å gjete stemmer på.
Personvalget vil bli vunnet av Sylvi Listhaug fordi hun har gjort unna tabbene sine og vist den holdningen som velgere viser ute i trafikken: Meg først.

Vårt politiske Jeg er blitt like egoistisk som trynefaktoren. I'll be watching you on Facebook!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Intelligent Opprør

Politiske opprør kommer av intelligensen, informasjonen vår, om at mange har det dårlig. Uintelligent styring av bedrift og nasjon gir intelligent opprør.
Kirken er utvalgt, ikke av Gud men av keiser Konstantin for 1700 år siden. Kirken er nå valgt bort og må gjøre de gode gjerningene. Det er politikk. Kirken må ikke skremmes til taushet av de samme politikerne som skremte Arbeiderpartiet til taushet.

Augvalds hellige ku

Det grunnleggende gode med Haugalandet er landskapet. Resten må vi arbeide for. Hogaland er urnavnet vårt. Fruktbart landskap som gir beite for dyrebare kyr. Kanskje det var innvandrende germanske stammer som gav landskapet navn. For å holde kyr, leve og la leve. En livsform som ble samlet til ett rike. Norgesveldet Håkonar Håkonsons.

I Rosa Blomster

Sylvi Listhaugs promobilder viser henne i blomsterseng og med rosa leppestift mot rosa bakgrunn. Dersom hun søker politisk selvmord finnes der presedens. Shakespeares Ophelia i Hamlet henger i Tate Britain og bildet er på Wikipediasiden om Ophelia (painting).

Billedspråket inneholder Listhaugs kristne kors, et lite arvet symbolsmykke for å overbevise de ultra-kristne Krf’erne om at hun er den hjemvendte lederen deres. Man kan spørre seg hvorfor der er så mye hat på facebook og andre steder. Det arketypiske hatet i moderne Norge er Herrefolket mot Slavene, Rikfolk mot fattige, Borgere i Allianse med Bønder mot Arbeiderne i industri, og landbruk mm. Ingen liker en slave som gjør seg fri av seg selv, en opprører, en frihetskjemper. Drapene 22. Juli 2011 var politiske handlinger. Ap blir nektet å kjempe for livet, for noen øyner enda en utryddelse, den fulle utradering av Ap fra makten. Krf er i ferd med sin største Judashandling ved å støtte Høyre, Krf og Venstre i forsvaret av Listhaug…