Gå til hovedinnhold

Trynevalget

Jeg ser ikke fram til hvordan Stortingsvalget 2017 kommer til å se ut på Facebook-sidene mine. Trynefaktoren blir overveldende og liker-knappen blir rettferdighetens verktøy.
Dersom vi er mot flyktninger i landet må vi arbeide for å stoppe krigene.
Dersom vi er mot økonomisk betinget innvandring må vi arbeide for en rettferdig fordeling av den rikdommen menneskene lager hver dag.
FrP har hatt sin læretid i regjering og vil ikke få utdelt diplom. De må gå strafferunder for å lære seg mer om hvordan mennesker og politikk fungerer. Deretter videregående utdanning.
Høyre har skjult seg bak FrPs støysky og rolig fordelt godene på sitt gammelmodige vis: Mer til seg og sine.
Ap har ikke skapt noe nytt siden forrige valg og vil streve med å overbevise folket.
SV, Venstre, MDG og KrF har avgått som politiske plattformer. Å omskape seg selv er en trossak. Hvem kan?
Senterpartiet har noe å kjempe for og kan utvide velgergrunnlaget sitt med et videre grunnlag. Boligfeltene var jo tidligere matjord, så her er naturlig mark å gjete stemmer på.
Personvalget vil bli vunnet av Sylvi Listhaug fordi hun har gjort unna tabbene sine og vist den holdningen som velgere viser ute i trafikken: Meg først.

Vårt politiske Jeg er blitt like egoistisk som trynefaktoren. I'll be watching you on Facebook!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…