Gå til hovedinnhold

Spiritus Yoga Ego

Yogabuen mellom himmel og jord. Pusten, ånden blir oss.
Spiritus Sanctus som veileder for Spiritus, ta imot.
I kristendom er ånden allerede gitt, i Yoga søkes den gjennom øvelse. Utfordringen med en gitt ånd blir å holde kontakten ettersom vi anspenner oss.
Kirken har glemt.
Yogakursene er ikke jochel, men sjølforståelse.
Pust med helt magadrag via myk gane gir OM-mantra og sang når spiritus slippes ut, ganesang.
Man er inspirert ved full innpust, eller delvis innpust, motivert for utpust som sang, tale eller utbrudd. Inspirert.

Oppskrift på et godt levendes:
Jochel
Spirit
Ånd
Atmen, Atem
Soul
Ganing, Ganning
Ghost, Holy Ghost, Geist, Heilige Geist
Ånd, naturånd, Gud i naturen uten plastposer.
Erregt, Gespenst
Flytende ånd, geistig, spirit
Absence d'esprit
Presence d'esprit


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…