Gå til hovedinnhold

Populære Norge

Før noen nevner ordet, les Andreas Homplands oppsummering fra September 2013:
http://www.dagbladet.no/kultur/populistisk-raptus/62198621
Norge skal velge Regjering og Storting i høst. Alle har i praksis stemmerett. Slik var det for fire år siden og vi har sett resultatet. De samme velgerne og noen nye er:
Konebankere, barneovergripere, trafikkbøller, kyniske bilister i kø, utro partnere, reklameforbrukere, sofakritikere, mobbere, vi kjenner alle noen som utgjør det norske demokratiet.
Det er på tide med noe nytt. Alle partiene har vedtatt valgprogrammet sitt, så det er for sent i år. Vi får en ny runde av det samme.
Vi kan utvikle oss selv til neste valg. Det er lett, det er bare å skjerpe seg, og gjøre det vi allerede gjør, men bedre.
Mitt konkrete forslag er å lovfeste voksenstatus. Dagens ungdomsskole skal gi utdanning fram til voksen status. Vitnemålet skal vise at ungdommene har stemmerett. Avgansseremonien fra ungdomsskolen skal være voksenseremonien i livet. Den blir konfirmasjonen fra samfunnet på at ungdommen har blitt formelt voksen. Kristen konfirmasjon og borgerlig konfirmasjon blir avklart. Kristen konfirmasjon forblir bekreftelse av kristen dåp, en religiøs seremoni. Borgerlig konfirmasjon tas ut av Human-Etisk Forbunds uklare "behov for seremonier i livet" begrunnelse. Med en offentlig konfirmasjon basert på ungdomsskolens utdanning om avansert lesing og bevegelse, regning, fysikk, lovforståelse, samfunnsinnsikt, fysisk produksjon, musikk og annet vi kan diskutere fram. Slik produserer Norge en ny verdensborger.
Til nå har norsk lov inneholdt en fortolkningssone mellom 16 år og 18 år. Ikke barn, ikke voksen. Det er denne luken vi må erstatte med gode lover og selvstendig folk.

Etter en offentlig voksenkonfirmasjon kan opplæring til sertifikat for bil og båt starte. Opplæringen vil vare i tre år, men prøver for delsertifikat kan avlegges underveis. I tråd med opplæringen er et slik sertifikat lett å miste. Det unge mennesket med voksenansvar vil kunne være selvstendig mobil under opplæring.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Intelligent Opprør

Politiske opprør kommer av intelligensen, informasjonen vår, om at mange har det dårlig. Uintelligent styring av bedrift og nasjon gir intelligent opprør.
Kirken er utvalgt, ikke av Gud men av keiser Konstantin for 1700 år siden. Kirken er nå valgt bort og må gjøre de gode gjerningene. Det er politikk. Kirken må ikke skremmes til taushet av de samme politikerne som skremte Arbeiderpartiet til taushet.

Augvalds hellige ku

Det grunnleggende gode med Haugalandet er landskapet. Resten må vi arbeide for. Hogaland er urnavnet vårt. Fruktbart landskap som gir beite for dyrebare kyr. Kanskje det var innvandrende germanske stammer som gav landskapet navn. For å holde kyr, leve og la leve. En livsform som ble samlet til ett rike. Norgesveldet Håkonar Håkonsons.

I Rosa Blomster

Sylvi Listhaugs promobilder viser henne i blomsterseng og med rosa leppestift mot rosa bakgrunn. Dersom hun søker politisk selvmord finnes der presedens. Shakespeares Ophelia i Hamlet henger i Tate Britain og bildet er på Wikipediasiden om Ophelia (painting).

Billedspråket inneholder Listhaugs kristne kors, et lite arvet symbolsmykke for å overbevise de ultra-kristne Krf’erne om at hun er den hjemvendte lederen deres. Man kan spørre seg hvorfor der er så mye hat på facebook og andre steder. Det arketypiske hatet i moderne Norge er Herrefolket mot Slavene, Rikfolk mot fattige, Borgere i Allianse med Bønder mot Arbeiderne i industri, og landbruk mm. Ingen liker en slave som gjør seg fri av seg selv, en opprører, en frihetskjemper. Drapene 22. Juli 2011 var politiske handlinger. Ap blir nektet å kjempe for livet, for noen øyner enda en utryddelse, den fulle utradering av Ap fra makten. Krf er i ferd med sin største Judashandling ved å støtte Høyre, Krf og Venstre i forsvaret av Listhaug…