Gå til hovedinnhold

Populære Norge

Før noen nevner ordet, les Andreas Homplands oppsummering fra September 2013:
http://www.dagbladet.no/kultur/populistisk-raptus/62198621
Norge skal velge Regjering og Storting i høst. Alle har i praksis stemmerett. Slik var det for fire år siden og vi har sett resultatet. De samme velgerne og noen nye er:
Konebankere, barneovergripere, trafikkbøller, kyniske bilister i kø, utro partnere, reklameforbrukere, sofakritikere, mobbere, vi kjenner alle noen som utgjør det norske demokratiet.
Det er på tide med noe nytt. Alle partiene har vedtatt valgprogrammet sitt, så det er for sent i år. Vi får en ny runde av det samme.
Vi kan utvikle oss selv til neste valg. Det er lett, det er bare å skjerpe seg, og gjøre det vi allerede gjør, men bedre.
Mitt konkrete forslag er å lovfeste voksenstatus. Dagens ungdomsskole skal gi utdanning fram til voksen status. Vitnemålet skal vise at ungdommene har stemmerett. Avgansseremonien fra ungdomsskolen skal være voksenseremonien i livet. Den blir konfirmasjonen fra samfunnet på at ungdommen har blitt formelt voksen. Kristen konfirmasjon og borgerlig konfirmasjon blir avklart. Kristen konfirmasjon forblir bekreftelse av kristen dåp, en religiøs seremoni. Borgerlig konfirmasjon tas ut av Human-Etisk Forbunds uklare "behov for seremonier i livet" begrunnelse. Med en offentlig konfirmasjon basert på ungdomsskolens utdanning om avansert lesing og bevegelse, regning, fysikk, lovforståelse, samfunnsinnsikt, fysisk produksjon, musikk og annet vi kan diskutere fram. Slik produserer Norge en ny verdensborger.
Til nå har norsk lov inneholdt en fortolkningssone mellom 16 år og 18 år. Ikke barn, ikke voksen. Det er denne luken vi må erstatte med gode lover og selvstendig folk.

Etter en offentlig voksenkonfirmasjon kan opplæring til sertifikat for bil og båt starte. Opplæringen vil vare i tre år, men prøver for delsertifikat kan avlegges underveis. I tråd med opplæringen er et slik sertifikat lett å miste. Det unge mennesket med voksenansvar vil kunne være selvstendig mobil under opplæring.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…