Terra Kanonball

Haugesund ble Terra-gjeldsoffer for å få nok penger til å bygge et fotballstadion med investering varierende mellom 500 millioner og 1 milliard kroner. Fotballklubben Haugesund, FKH, har høsten 2018 23 millioner kroner i gjeld ifølge lokalpressen. Haugesund kommune er stor sponsor gjennom stadioneierskap og ukjent Haugaland Kraft sponsing. Kommunen og fotballklubbens gjeld bunner seg i samme forestilling: toppfotball på toppstadion. Privatisér elitefotballen og se hvor profesjonell den er, om firmaet og drømmeteatret er liv laga.
Forrige avsnitt ble skrevet før krisen i FKH ble løst. Sarpsborg08 hadde gjort det bra i en Europa-cup og deretter slått FKH i serien. En ledende FKH spiller sa etter kampen at det var tydelig at “de” hadde noe å bevise. Derfor vant Sarpsborg 08. FKH hadde også noe å bevise. De har enda ikke bevist at de er verdt tilleggs-investeringen fra lokale enkeltpersoner. La FKH bli gode med private midler og ikke fra kommunens fattigkasse. Vi trenger pengene til voksne saker. Albuebarna har fått nok. Haugesund Stadion må begynne å tjene penger og den nye kunstgressteknologien er mer enn god nok til å taes i bruk. Vi trenger bedre ledere i bystyret og i Haugaland Kraft.
Privatisér elitefotballen! FIFA har nok penger; Ironman Inc også.

Haugalandet trenger produksjon og arbeidsplasser, ikke fotball. Andre byer bryr seg ikke om FKH. Merkevaren teller bare på hjemmebane. 3 prosent av befolkningen går på kamp. Det er ikke nok til et kommunalt engasjement på FIFAs elitenivå.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon

Cold Fusion