Gå til hovedinnhold

Skriv Norsk!

Skriv norsk! Du trenger ordbøkene fra norsk, svensk, dansk, tysk, engelsk, latin, fransk, spansk og italiensk. Fordi norsk er et rikt språk om du kan bruke det som et européisk språk. Vi har tre språk med forgreninger som er synlige for dem som vil; samisk, germansk og latin med deres tilliggende språk som tyrkiske og afro-asiatiske språk.
Offentlig debatt kan lett bli et fattig språk fordi vi ikke har forrådet klart, og at politisk språk er redusert til et våpenarsenal.
Resten av verden har nok bidratt gjennom kulturelt rov, også kalt imperialisme.
For de med interesse for utviklingen av ordene vi bruker finnes Duden Herkunft Wörterbuch. Kjøp den til mobiltelefonen!

Irritasjon over å bli møtt med engelsk fra ansatte betyr bare at man ikke forstår den politisk styrte importen av arbeidskraft. Irritasjon er ikke politikk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…