Gå til hovedinnhold

Skriv Norsk!

Skriv norsk! Du trenger ordbøkene fra norsk, svensk, dansk, tysk, engelsk, latin, fransk, spansk og italiensk. Fordi norsk er et rikt språk om du kan bruke det som et européisk språk. Vi har tre språk med forgreninger som er synlige for dem som vil; samisk, germansk og latin med deres tilliggende språk som tyrkiske og afro-asiatiske språk.
Offentlig debatt kan lett bli et fattig språk fordi vi ikke har forrådet klart, og at politisk språk er redusert til et våpenarsenal.
Resten av verden har nok bidratt gjennom kulturelt rov, også kalt imperialisme.
For de med interesse for utviklingen av ordene vi bruker finnes Duden Herkunft Wörterbuch. Kjøp den til mobiltelefonen!

Irritasjon over å bli møtt med engelsk fra ansatte betyr bare at man ikke forstår den politisk styrte importen av arbeidskraft. Irritasjon er ikke politikk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Augvalds hellige ku

Det grunnleggende gode med Haugalandet er landskapet. Resten må vi arbeide for. Hogaland er urnavnet vårt. Fruktbart landskap som gir beite for dyrebare kyr. Kanskje det var innvandrende germanske stammer som gav landskapet navn. For å holde kyr, leve og la leve. En livsform som ble samlet til ett rike. Norgesveldet Håkonar Håkonsons.

Karmøy FK

I kommunesammenslåingens ånd og siden Haugesund fikk bestemme navnet på flyplassen "Haugesund Lufthavn Karmøy", kan FKH bytte navn til "Karmøy Fotballklubb Haugesund".
NFF won't mind, FIFA won't mind, Sponsors won't mind. Let's do it!
Flyplass på Karmøy, Stadion i Haugesund. Billig.