Gå til hovedinnhold

Høyre Til Salgs

Handelshøyre selger hva det skulle være. De forstår bare penger og regnskap. 
Abort
Helsen vår. 
Den norske Obama-care, Folketrygden. 
Alt er til salgs. Alt bidrar til boken.
Hvem skal vise at politikere kan være klare og med et tydelig demokratisk samfunn som mål?
Englands Theresa May bruker sosialdemokratiets festtaler når hun skal ha viljen sin.
Om Norge må være en bedrift, la styremøtene være åpne.

På nittensyttitallet var kommunisthetsen og liberalisthetsen punktert. Vi trodde at de store multinasjonale selskapene skulle overta styringen i verden, ikke regjeringer og storting. Det som har skjedd er at sosialdemokratiene er blitt til de største firmaene. De har et konkurransefortrinn. De kan gi lovene alle andre firma og personer må rette seg etter. Disse firmaene må være åpne og påvirkelige. Det kan ikke være rett at liberale Høyre og Frp-og de skal ha styringen når alt er til salgs. Har vi snart en unifisert Høyre-Ap regjering, et landsstyre for Norge?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…