Gå til hovedinnhold

God Valgskikk

Før vi er skikket til å stemme ved Stortingsvalget må vi legge vekk slagget i hodene våre og klarne opp. Vi forstår ikke verden ved hjelp av de gamle begrepene selv om der er mye sant i dem. Det er bare i krig at forhold blir enten for eller i mot, enten sort eller hvitt, vi mot dem. Politikken i et av de klokeste landene i verden krever av oss at vi ikke hakker som redde høns i flokk; ikke mobber.
Legg bort konkrete karkteristikker som 
høyre - venstre
sosialist - kapitalist
Sosialist - borgerlig
liker-knapp - hat-knapp
bonde - byfolk
ansatt - eier
overskudd - invest
luksus - overskudd
Formulér komplette meninger og standpunkt. Bruk begrepene dersom de klarner tankene.
Dersom vi skal forbedre Norge må vi faktisk finne fram til nytt arbeid og nye måter å samarbeide på. Nå bites det mer enn verdig er.

Dumskap glipper ut. Bli et tenkende menneske:

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Augvalds hellige ku

Det grunnleggende gode med Haugalandet er landskapet. Resten må vi arbeide for. Hogaland er urnavnet vårt. Fruktbart landskap som gir beite for dyrebare kyr. Kanskje det var innvandrende germanske stammer som gav landskapet navn. For å holde kyr, leve og la leve. En livsform som ble samlet til ett rike. Norgesveldet Håkonar Håkonsons.

Karmøy FK

I kommunesammenslåingens ånd og siden Haugesund fikk bestemme navnet på flyplassen "Haugesund Lufthavn Karmøy", kan FKH bytte navn til "Karmøy Fotballklubb Haugesund".
NFF won't mind, FIFA won't mind, Sponsors won't mind. Let's do it!
Flyplass på Karmøy, Stadion i Haugesund. Billig.