Kommunefotball

Arbeiderpartiet og venner har styrt Haugesund i en halv periode nå og jeg vet ikke hva de har gjort av betydning. Jeg forutsetter at de har klart alle lovpålagte oppgaver til over tilfredsstillende, så vi kan snakke fotball her.
Fredrikstad Fotballklubb falt nedenfor aspirantnivå og har ansatt mislykket trener. Start har sine problemer og Viking er hjelpebedende. Stavanger og Viking er ikke i stand til å drive Eliteseriefotball. Det er ikke så farlig for fotballinteresserte i Stavanger. De kan komme til Haugesund og se elitefotball; så lenge det varer. Det er ikke lenger å kjøre enn Odda, Sauda og Leirvik kjører til Haugesund Stadion.
For at ikke Haugesund kommune skal bli dratt inn i dette forferdelige fotballdragsuget, et sort hull som åpner seg i Sveits, må Ap få Haugesund kommune til å overta Haugesund Stadion og drive den som forretning, eller selge næringsbygget til de profesjonelle fotballfolkene i FKH. Om de er gode nok så går alt bra. Om de ikke er gode nok, så blir der et billig stadion til salgs. Business as ususal.
Haugesund kommune har innfridd på anleggsfronten for idrett. Nå kan de legge nyeste type kunstgress på stadion og dermed øke bruk og inntekter på denne svære og sentrale næringseiendommen. Slik den blir drevet nå er det uansvarlig dårlig forretningsførsel. Der er null anseelse for byen ved å ha et fotballag som FKH. Haugaland Kraft er også kommunalt, og midler herfra kan mer forsvarlig nyttes i et kommunalt eid stadion enn i en ambisjonsløs fotballklubb som henter inn vrakede spillere fra andre klubber.
Slipp taket i FKH. De er en voksen vennegjeng som til nød kan spille NFF-fotball på nett-PC. De er ikke kommunens ansvar. Gjør Haugesund Stadion til en suksess eller selg den til drømmerne.
Gjør Haugesund by til en suksess ved å tenke vidt, djupt og langt; forover og bakover. Da blir Haugesund fulldimensjonert, signert Arbeiderpartiet og ordfører Arne-Christian Mohn.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Byggsympati