Gå til hovedinnhold

Kommunefotball

Arbeiderpartiet og venner har styrt Haugesund i en halv periode nå og jeg vet ikke hva de har gjort av betydning. Jeg forutsetter at de har klart alle lovpålagte oppgaver til over tilfredsstillende, så vi kan snakke fotball her.
Fredrikstad Fotballklubb falt nedenfor aspirantnivå og har ansatt mislykket trener. Start har sine problemer og Viking er hjelpebedende. Stavanger og Viking er ikke i stand til å drive Eliteseriefotball. Det er ikke så farlig for fotballinteresserte i Stavanger. De kan komme til Haugesund og se elitefotball; så lenge det varer. Det er ikke lenger å kjøre enn Odda, Sauda og Leirvik kjører til Haugesund Stadion.
For at ikke Haugesund kommune skal bli dratt inn i dette forferdelige fotballdragsuget, et sort hull som åpner seg i Sveits, må Ap få Haugesund kommune til å overta Haugesund Stadion og drive den som forretning, eller selge næringsbygget til de profesjonelle fotballfolkene i FKH. Om de er gode nok så går alt bra. Om de ikke er gode nok, så blir der et billig stadion til salgs. Business as ususal.
Haugesund kommune har innfridd på anleggsfronten for idrett. Nå kan de legge nyeste type kunstgress på stadion og dermed øke bruk og inntekter på denne svære og sentrale næringseiendommen. Slik den blir drevet nå er det uansvarlig dårlig forretningsførsel. Der er null anseelse for byen ved å ha et fotballag som FKH. Haugaland Kraft er også kommunalt, og midler herfra kan mer forsvarlig nyttes i et kommunalt eid stadion enn i en ambisjonsløs fotballklubb som henter inn vrakede spillere fra andre klubber.
Slipp taket i FKH. De er en voksen vennegjeng som til nød kan spille NFF-fotball på nett-PC. De er ikke kommunens ansvar. Gjør Haugesund Stadion til en suksess eller selg den til drømmerne.
Gjør Haugesund by til en suksess ved å tenke vidt, djupt og langt; forover og bakover. Da blir Haugesund fulldimensjonert, signert Arbeiderpartiet og ordfører Arne-Christian Mohn.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…