FKH RAW2jpg

NY Yankees har velkjente drakter. Leed forsøkte en reklamedrevet omskaping av seg selv. De løp ut til kamp med små draktnumre festet til strømpene, foran tribunen kastet de nummerlappene sine til publikum, såkalt public relations.
I sin snart 25 årige historie har FK Haugesund aldri vunnet noe mesterskap. Klubben har vært preget av det middelmådige og legger opp fremtiden sin til å fortsette på midten eller dårligere. Vi vet at det norske toppnivået er og har vært umulig, og at derifra er det urealistisk å tro på Europanivå. Det eneste realistiske nivå er midt på topptabellen eller lavere nivå som Brann, Viking, Sandnes-Ulf og Bryne har erfaring med, Sogndal også.
Hvordan formidle at FKH er det de er? Det vil være selvmål å si noe om at firmaet er bedre enn de er, eller at de har ambisjoner om det umulige: FKH er en kommunalt støttet fotballklubb som ikke leverer heder og ære til Haugesund kommune.
Det sosialt nyttige aspektet av driften, som ungdomsavdeling, er bare en ettertanke, en rettferdiggjøring av pengestøtten fra kommunen. FKH har ikke gjort seg fortjent til heder og ny identitet, fordi de ikke har prestert noe som er verdt å nevne. Fotball er gøy, og fotball med kamerater er enda kjekkere. Fotball på vegne av millioninvestering er ikke kamp om ball, men kamp om penger.
Dersom FKH kan lære å finansiere seg selv kan det stå respekt av å være middelfarer i eliten. Det kan også stå respekt av et fotballag som rykker opp og ned bare der finnes en tanke om at mennesker har godt av å arbeide for saken. Da kan man leie inn font og web folket til å forsterke noe som er av god kvalitet. Slik situasjonen er mottar en begrenset gruppe sosiale midler fra kommunen for å drive en hobby.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon