Kommunale Fattigkassen

Haugesund Sentrum ønsker at kommunen hjelper dem med drift og inntekter. Det er å søke fattigkassen om de samme midlene som holder oppe Fotballklubben Haugesund. Dette er et mønster som ble opprettet under Høyres tid. Arbeiderpartiet må nå arbeide tydelig for at produksjonslivet på Haugalandet øker og utvider. Dette er eneste måten framover. Pengene må tjenes inn. Vi kan ikke følge Høyres import og forbruk modell; ikke med kommunal støtte engang. Vi må lage produkter å selge. Det er enkel og klassisk økonomi som vi forlot da oljen kom på markedet. Høyre og Frp vokste med oljetidene og sosialdemokratiet. Nå må vi berge oss selv ut av denne knipa før vi mister selvrespekten. Haugesund har ikke vist evnen til å skape. Derfor er ikke Haugalandet en enhet.
Vikingland er feilslått historieforestilling. Å få inn fremmed kapital er å flytte penger ut av byen. Vil vi være så intenasjonalt medgjørlige? Haugesund må gå i seg selv og bli gode for folk og oppland.
Haraldsstøtten er ikke historisk viktig. Haraldshaugen er viktig, men bare som toppen av isberget. Haugesund har ikke undersøkt sin egen kropp. Haugesund var Skåre, og Skåre var grunnfjellet, på bakken, i manns minne og i alle historiske referanser.

Det er denne grunnen Haugesund må bygge på. Så er det kanskje en plass for et sentrum.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon