Ironman vil ha kulturstøtte

Noen kan ikke forstå at der skal være forskjell på kultur og sport hos bevilgende myndigheter. Forskjellen er at "sport" er egounderstøttende gruppedrift, mens "kultur" er et forsøk på å utveksle idéer og innsikt mennesker og grupper imellom. Kultur må vernes mot vind fra oppblåste egoer.
En organisert sykkel-egotrip til nabobygden og hjem igjen er ikke kultur. Det er en gruppevirksomhet som tvinger andre av veien. Det er ikke bevilgninsverdig. Inntekter gir det også. Reklamepenger, påmeldingsgebyr og eventuelle billettpenger er mer enn nok å drive for. Jernmennesker trenger ikke kommunal beskyttelse og understøttelse. Forstår de nå? En kommune er ikke mamma og pappa som  betaler hobbyer.
En kommune er mamma og pappa som bygger samfunn. Tilfellet Ironman Haugesund 2017 drives av en multinasjonal bedrift  som ønsker at Haugesund kommune nær fullfinansierer ett av  arrangementene sine. Det er ukultur.

Haugesund kommune har investert i badeplass, svømmehall, sportshall og ishall, fotball og idrettsanlegg. Kommunen finansierer også driften av FKH. Vi trenger ikke ha dårlig samvittighet for tilrettelegging. Vi må vite hva som er viktig og hva som er underholdning for noen få.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon

Cold Fusion