Gå til hovedinnhold

Breidablikket

Den gamle folkeskolen på Breidablikkhøyden er ikke egnet til skole lenger. Da skal man ikke drive skole der. Bygg nytt et annet sted, evt. bygg ny ungdomsskole og flytt breidablikkskolen til Håvåsen eller Haraldsvang. Det er politisk Vidsyn.
Voksenundervisning er et vidt begrep med mange muligheter. Den kommunen som satser vil få mye igjen. Bytt ut fotballengasjementet med voksenundervisning.
Breidablikkhøyden kan disponeres med eleganse. Unngå serie-eiendomsutviklerne og tenk hva mennesket trenger. Et dagsenter for møter. Bygg Krystallpalasset ved Grytå. Image-Google "dome" gir idéene som den kalde, våte vinden ikke får tak i. Endelig et signalbygg som signaliserer klokskap og ikke monoman galskap.
Grytå blir innendørs volley, basket og curlingbane i sentrum av kulturbyen.

Byen blør penger. Noen tar imot pengene. Vi trenger en by å samles i. Ikke en tempelhøyde, vær så snill. Alt må bli bedre enn måkevingebølgen på busstasjonen på Flotmyr!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…