Gå til hovedinnhold

8. mars, 1 år etter

Mannens raseri gir krig, drap, mishandling og undertrykkelse. Hva er det som produserer denne brennende kjernen? Gudsforestillinger er ute av årsakskjeden forlengst. Ego og flokkforestillinger gir mobbing, så her er sporingsmuligheter. Vi mobber og blir mobbet, flokket og flådd for gruppedisiplin. Mannegrupper. Kvinnegrupper. Der er så mye å lære innenfor og mellom flokkene.
Ser vi nydanning av kunnskap og identitet, eller blir vi bare flere stridende flokker?

Mor, farmor, søstre, jenter som lekekamerater, nabokoner, lærerinner, kontorsjefer, forelesere, politikere, kollegaer, team-medarbeidere, kjærester, kone, datter, leger, terapeuter, bedriftsledere; alle disse kvinnene har vært min livsrikdom. Så var det hun jeg sloss med da vi var syv år gamle. Lillebrødrene våre ble sterkt uenige på lekeplassen så vi grep inn,  men endte opp med å rulle rundt på bakken i strid. Dette var den første kjønnskampepisoden. Den endte uavgjort fordi småbrødrene våre ble venner igjen før vi to syvåringene.

Den kvinnen jeg aldri møtte var min mors mor. Derfor er hun den jeg spør i mitt barnesinn. Kvinner på flukt fra noe barnet ikke forstår.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…