Gå til hovedinnhold

En By som Haugesund

Bankene har sittet fast i det samme gamle nettverket. Nettverket har økt og utlån har økt mer enn byen har godt av. Der bygges hurtig over kort tid, forandringene er ute av styring fordi enkeltpersoner har lett for å løse ut lån. Den eneste begrunnelsen er at det er mulig fordi bankene fungerer sånn. Dermed vokser ikke Haugesund ut fra sin egen virksomhet, men fra enkeltinvestorers forhold til bankene.
Hva om bankene bevisst endret omgangskrets? Det er her bankenes påvirkningskraft ligger. Hva om de flyttet noe av risikoen de likevel må ta? Noen av tapene de likevel skriver av. Hva om de kunne styre risikoen dit de vil ha den?
Leilighetsbygg produserer ikke etter at leilighetene er solgt. Derfor er de bare et middel til økt fortjeneste og økt re-invest. De er ikke næring.
Sett i gang ny næring i
Livsløpsterapi.
Transport.
Småindustri.
Musikkproduksjon.


Bank forandrer seg på verdensnivå. Alle tror lokalbankene overlever på sitt gamle modus. De lokalbankene som kan forandre omgangskrets kontinuerlig vil gjøre det bra.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.