Gå til hovedinnhold

Arkitektingeniør

Jeg har ikke helt klart for meg hva som er forskjellen på arkitekt og ingeniør lenger. Nybygg i de siste 10 år viser at enhver ingeniør kan bruke programvare til å konstruere et hus eller hundre, basert på en mal som følger med programpakken, evt. til merpris. Å henvise til en inspirasjon er ikke vanskelig. Man bare gjør det.

Husene nord for Kong Harald bygget i Haugesund må tas ned fordi de er miljøskadet. De er skjøvet ut av sammenhengen sin. Erstatt dem med billige glasshus som gir hengende hager til Kong Haralds beboere. Hvor skal inspirasjonen komme fra? Programvaren som brukes til å bygge andre hus. Vi venter uten spenning på neste programvaredump. Skal den komme ved innfartsveien?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…