Gå til hovedinnhold

Straffe, Taushet og Forsoning

Haugesund kommune satser på fotball. Lokalavisene satser alt på fotball. Fotballmiljøene ser nå ut til å ta et oppgjør med overgrepshistorien. Haugesunds Avis er den etablerte kunnskapssentralen for fotballmiljøet i Haugesund. Avisen har aldri tatt tak i problematikken i offentlighet. Jeg håper at Haugesunds Avis ikke har vært taust vitne til overgrep i fotballmiljøet. Da har de prøvd å gjemme det som ikke må gjemmes. Utsatte barn trenger ikke taushet og skjul. De trenger voksnes mot til å høre. Voksnes mot til å fortelle og voksnes mot til å beskytte mot mer.
Hvem skal ta opp sakene? Kirken, Human-Etisk Forbund, den tause majoritet? Overgrepsofre har søkt å få oppreisning men blitt møtt med billige frispark og albuer i trynet. I beste fall med stilltiende sympati. Taushet og forsoning går ikke sammen.

Problemet er menns overgrep.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…