Gå til hovedinnhold

Haugesund Badeball


Haugesund kommune har investert i fotball siden 1920. En stund gav det mening, men etter at selvmålene begynte å renne inn må vi tenke oss om. Det er ikke ishockey og konkurransesvømming vi trenger. Haugesund trenger et badepalass. Noe åpent mot været, noe skjermet for kosen sin del, noe for konkurranser, noe for det vi har manglet mest: Varme bad for helsens del. 
Revmatismesykehuset kan vise vei. De tar imot rehabbere utenbys fra. For å forebygge skal Haugesund vise at vi kan være gode med hverandre og ta imot tilreisende til et helselig bad. Bad som kultur er kjent fra verdenshistorien. Vi kan ha det i hverdagen. Slik blir vi et kulturfolk om vi bare investerer rett.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.