Gå til hovedinnhold

Haugesund Badeball


Haugesund kommune har investert i fotball siden 1920. En stund gav det mening, men etter at selvmålene begynte å renne inn må vi tenke oss om. Det er ikke ishockey og konkurransesvømming vi trenger. Haugesund trenger et badepalass. Noe åpent mot været, noe skjermet for kosen sin del, noe for konkurranser, noe for det vi har manglet mest: Varme bad for helsens del. 
Revmatismesykehuset kan vise vei. De tar imot rehabbere utenbys fra. For å forebygge skal Haugesund vise at vi kan være gode med hverandre og ta imot tilreisende til et helselig bad. Bad som kultur er kjent fra verdenshistorien. Vi kan ha det i hverdagen. Slik blir vi et kulturfolk om vi bare investerer rett.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…