Gå til hovedinnhold

GT Cancelled

En skulle tro at tankesmier var åpne for landsbyen, men ikke helt. Civita forsøker å gjøre Liberalisme til sosialdemokrati i samsvar med Demokratene i USA. Det nærmeste liberalisme Civitas kommer er GOP, republikanerne i USA.
Liberalismen er samtidig med det engelske imperiet. Det hadde sin tid. Å være ihuga liberalist er å klare seg uten staten der det svarer seg, og elllers la staten ta seg av veier og lovhold og denslags støtteapparat. En liberalist var en idealist som ville noe for seg selv på andres bekostning. I dag forsøkes liberalisme omgjort til moralske verdier til alles beste. Da er denne ånds og økonomiretningen omgjort til sosialdemokrati. Brexit er et signal på at liberalismen kjemper sin dødskamp. Noen er forberedt på å rasere UK og Westminster og de lokale dominions som Wales, Scotland og Northern Ireland.

The Grand Tour is over.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…