Gå til hovedinnhold

Seminaristene Iblant Oss

Det holdes mot politikerne at de kommer rett fra studiene til politikken og er uten arbeidslivserfaring. Dette er ikke problemet. At de har deltatt uendelig på konferanser og har fått formet tanke og idélivet sitt gjennom taktiske avstemninger for å oppnå kortsiktig politisk gevinst er en trussel mot demokratiet.

Parisavtalen er en enighet der norske politikere blir besatt av å utrydde uønskede elementer som plast og biler for å oppnå en prosentdel som vedtatt. Smidig intelligens hadde oppnådd mye mer. Reduser krigføring med 30 %, flytt målene for trafikken til byene, still krav til de største problemlandene om å nå kravene først. Dette er mulig dersom man viser handlings mot istedet for å dra på “konferanse med nogo attåt”. Det er ikke godt for folket å bli diktert av konferansedeltakere når politikerne føler større tilknytning til konferansevedtak enn til velgerne.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Byggsympati

Haugesunds vakre ansikt, de hvite trehusene, ble bygget over en kort og teknologisk sammenhengende byggeperiode. De ble finansiert av beboerne og butikkeierne. Bygging med betongelement foregår nå spredt i terrenget og mellom de hvite trehusene.  Bankene har gitt oss sårene. Lån gis til ukvalifiserte byggere. Investorene leverer dårlige betingelser for arkitekter og byutviklere. Vi ser ikke byen lenger. Å ha et vakkert og sært rådhus gjør ikke en by. Haugesundet mellom homp og hammar skal ikke fornekte landet vi går på, landflaten vi bygger på, Skårelandet. Vi må gå opp i landskapet, på begge sider av Haugasundet. Vi må komme oss videre fra å tenke fotball. Vi må lage landet vi bor på. Vi er alle Haugesundere om vi vil eller ikke. Tysværbuen, Sveibuen, Åkrabuen. Vi må slutte å se ut som vi spiller fotball mot hverandre i femte divisjon. Vi har prøvd å binde sammen land og øy, først med bilferje, så med bru, så med tunnel. Skal vi klare siste foreningen, slekta på andre siden av Sundet?…