Gå til hovedinnhold

Seminaristene Iblant Oss

Det holdes mot politikerne at de kommer rett fra studiene til politikken og er uten arbeidslivserfaring. Dette er ikke problemet. At de har deltatt uendelig på konferanser og har fått formet tanke og idélivet sitt gjennom taktiske avstemninger for å oppnå kortsiktig politisk gevinst er en trussel mot demokratiet.

Parisavtalen er en enighet der norske politikere blir besatt av å utrydde uønskede elementer som plast og biler for å oppnå en prosentdel som vedtatt. Smidig intelligens hadde oppnådd mye mer. Reduser krigføring med 30 %, flytt målene for trafikken til byene, still krav til de største problemlandene om å nå kravene først. Dette er mulig dersom man viser handlings mot istedet for å dra på “konferanse med nogo attåt”. Det er ikke godt for folket å bli diktert av konferansedeltakere når politikerne føler større tilknytning til konferansevedtak enn til velgerne.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…