Gå til hovedinnhold

Dobbelforsvar


Norge er ikke viktige fordi vi er så hyggelige eller dyktige i politikk og diplomati. Vi er viktige fordi Russland siden Jaltakonferansen i 1945 er definert som hovedtrussel av nåværende NATO. Vi er vidåpne mot våre allierte men fullt avstengt mot vår nabo Sverige. Russland flyr og seiler langs vestfronten vår, Norskehavet, mens vi er uten en østfront, Sverige og de andre Østersjølandene. Er det diplomatisk og politisk angst som lammer oss? En liten gruppe i Sverige er skeptiske og avvisende til norske initiativ. Tilsvarende er der bare en liten gruppe i Norge som er skeptiske til samarbeid med Sverige, industrielt som militært. Hvorfor kan ikke Norge ha flere forsvarsallianser når USA har så mange? Er det av diplomatisk høflighet eller skremsel at vi ikke har militært og industrielt samarbeid med Sverige?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…