Gå til hovedinnhold

Avgiften

Det er latskap i tanken å ha én avgift for alle biler. Politikere skal profilere bilparken og har vist at de kan. Nå må profilen bedres kraftig. Slipp små person og nyttekjøretøy gratis gjennom toll og avgiftbarrieren. Bilparken trenger å slankes. Store vare og lastebiler kjører rundt med lite varer ombord og familieidealet krever luksuriøse 7-setere. Det er ikke vanlig folk som spør etter disse konfigurasjonene. Politikerne slipper alt mulig gjennom avgiftsportalen. Skjerp Dere! Ta kontroll på problemfeltene. Ta i bruk bruktbilparken som står for salg. Den er en ressurs. Ingen vet størrelsen på dette markedet.

Lik behandling av bilimportør-foreningens medlemmer er målet. Sett dem i konkurransemodus!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…