Ko-ordinatoriet

Sykkelkoordinatorer i alle kommuner, forén Eder!
Om dere ikke allerede har hatt fjordhotellseminar allerede, da.
Jeg har jevnlig blitt innesperret i industri og boligfeltet jeg sokner til fordi lokale amatører skal konkurrere på sykkel i gatene.
Jeg vil gjeninnføre gatecup i fotball. Det er unaturlig å sparke fotball i binger og på kunstgress. Fotball oppstod på gateplasser og streiter. Her hører den hjemme. Ta ballen hém! Sperr veiene!
Haugesund by er ikke for motorsportanlegg på Karmøy, og Karmøy er ikke begeistret heller. Da får vi formalisere den gatebilkulturen vi likevel har og sperre av veiene og slippe dem løs.
Å kjøre bil for sent fører gjerne til anmeldelse. Sykling på offentlig vei er treg og farlig materie. Sykling på offentlig vei er ikke trening eller sport. Sykling kan trives på bane. Det er bare syklistenes selvbilde som skal justeres noe. Det er ikke bra for unge å ha sykling i trafikk som forbilde.
Sykkelkoordinatorer trenger resultater. De kommer ikke til å få dem fordi løsningene er kostbare. Om vi får til sykkeltrafikk vil den likevel være farlig der mennesker suser fram tre til seks ganger hastigheten kroppene er bygd for.
Fotball er koordinert bort fra veier og gater. Motorsport er i ferd med å koordineres bort fra gater og veier. Sykling dytter selvbildet sitt over på alle som ønsker et sosialt liv eller rolig søndagsarbeid med søndagsåpent.
Sykkelen er menneskets triumf over dyrene. Vi har tredoblet hastigheten vår uten å anstrenge oss noe særlig. Uten gearutveksling kan vi sykle i tretti km/t. Med hjelpemidler som gear og el-motor øker egeninnsatsen og energigevinsten ved sykkel minker.

Nesten alle kan sykle, så hvordan skal vi skille ut egoet vårt, da? Ledertrøye og Vinnertrøye blir løsningen! Sykling til jobb har dårlige forhold. Ingen har lagt til rette.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Byggsympati