Ironman Haugesund 2018

Ironmanmannen truer med “kalde Hawaii” tilstander i Haugesund 2018. Da må de komme seg ut av andedammen i Skeisvannet, ungenes plaskedam. Nordsjøen er “kalde Hawaii” i Danmark. Nordsjøen blir svømmearena for Ironman Haugesund 2018. Haraldsvang ferskvannsdam holder ikke for de barske.  Vangen er for Haugesund Tri-mosjon. 
Tidligere forventet jeg Ironman svømming fra Haugesund til kongsgården på Avaldsnes. Nå er ikke det tøft nok.  Nå blir det kalde Nordsjøen. Frislipp av svømmere fra båt utenfor Åkrasanden, løp Burmaveien til Blikshavn leirsenter og sykle til Haugesund i samlet tropp.
Ironman arrangementets svake punkt er å sende ut syklistene én etter én med dråpehjelmer og platehjul. Dette er baneutstyr der man kan komme over 60 km/t. Slik sykling kan med fordel utføres på bane. Kombinér bane og trialterrenget på Årabrot. Da får vi et bedre arrangement enn nå. Publinja på kaien er dårlig reklame.

Eller: Sykling fra Blikshavn til Torvastad og svømming over Karmsundet til publinja på kaien i Haugesund. Våtdraktfinish. Enda ikke kaldt nok? 66 år gamle Pat Gallant-Charette svømte nettop over den Engelske Kanal i badedrakt. Året før svømte hun fra Nord-Irland til Skotland.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon