Gå til hovedinnhold

Norge i krig, igjen.

Med Jens Stoltenberg som midtakse surrer det rundt, men det er farlig. USA går til militær krig mot terrorisme mens XI fra Kina og Stoltenberg fra NATO er på besøk. 
USAs president Donald Trump sier han er villig til militære angrep mot Nord-Korea med støtte fra sine venner i NATO. Da er vi med for fullt.
Spørsmålet blir hvorfor vi da ikke går til krig i Oslo, mot terrorister. Hvorfor er de en politisak? Politiet kan bare bringe dem for sivil rett. Domstolene kan bare dømme mildt, fordi vi er human-etikere alle sammen. Vi har ikke tenkt lenger enn dit.
Tør ikke Erna Solberg sette militæret vårt på oppgaven å bekjempe våre egne terrorister? Hun liker jo å marsjere i Kina.

I NATO-avtalens sannhet skulle vi ha anvendt militæret på terrorister og terrorsympatisører. Nå tester Donald Trump avtaleverket vårt. Skal vi bli med ham?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…