Fotballklubben Haugaland Kraft

Haugaland Krafts overskudd viser at strømprisen er urealistisk høy. Man leker næringslivs-suksess, men så er det bare den regnefeilen at man har satt strømavgiften altfor høyt.
Terramentaliteten ligger i bunn. Kommunene ønsker seg ekstra inntekter. Derfor legger de på strømavgiften og får utbytte gjennom overskudd i Haugaland Kraft. Dette er hvitvasking av penger, hvitvasking av avgifter.
Sponsormidler er allerede ført før utbytte. Dermed finnes en FKH-avgift i de kommunale eierkommunene. Den profesjonelle Fotballklubben Haugesund går på strøm, nemlig strømavgift. I tillegg holder Haugesund klubben med halve stadion og driftsutgifter. Haugaland Kraft har nektet å fortelle journalister hvor stort sponsorbeløpet er. Dermed spør ikke avisene videre. Reportasjen slutter ved begynnelsen.
Haugesunds Avis presenterer Haugaland Krafts pressemelding med linker til telefonkataloger. Der gjøres ingen faglige forsøk på å finne ut hva som foregår. FKH er Haugesunds Avis sin tydeligste redaksjonelle satsing. 
For argumentets skyld så var det disse pengene som skulle brukes til forventet finansinntekt gjennom Terra. Hvorfor ikke være intellektuelt ærlige og kalle dem strømavgift i stedet for overskudd?

100 000 000 i overskudd delt på 100 000 innbyggere gir 1000 kroner avgiftslette per år, eller rundt 80 kroner måneden av eneboligens regning på 3-4 000 kroner per måned. Det er ikke mye penger. Antakelig er der mer å hente i regnskapene. Her kunne Haugesunds Avis ha skilt seg ut i forhold til FKHs egen lokalavis. I stedet er de like. Haugesunds Avis kunne har tjent respekt og penger på å ta saken. Til nå har de ikke hatt hode og vilje til å gjøre arbeidet. Leserkommentarene er mer klarsynte enn reportasjen. Haugesunds Avis satser på FKH. Det er tale om Fotballklubben Haugesunds Avis.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon