Gå til hovedinnhold

Kristiansund - Molde 0-1

NFF har skaffet seg løvehode for å assosiere seg med Premier League i England. Siste PL kampen jeg så en halv time av var Tottenham - Milwall. De bekreftet at fotball er et enkelt spill: Om du er nær ballen så spark den i retning motstanderens mål. Alt annet er tilfeldigheter. Aldri glem det!

VM-helt Kjetil Rekdal kommenterte på seg stempel som negativ moralist. Hva med positiv moralist? Finne ut hvor det hjelper med forandring, og så si det til spillerne på en måte som gjør dem gode.
Der finnes enda et overordnet prinsipp i fotball: Bli kvitt ballen før noen utfordrer deg! 

Kristiansund kommune må lære av Haugesund kommunes feil. Ikke invester i nytt stadion. La fotballen klare seg selv. De har penger nok. Ikke belast kommuneøkonomien med å investere fellesmidler i profesjonell fotball. Denne kampen har ingen god omdømmeverdi for Kristiansund. Ikke la dere lure av NFF o.a.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…