Gå til hovedinnhold

Listerikdom

Høyre hetser Ap for å ta imot 10 millioner kroner fra LO. Høyre hetser LO for å gi 10 millioner til Ap. Høyre sier at de selv er fattige og ikke har noen rike onkler. Høyre har adresselister med rike onkler.
Målet til Høyre er å splitte ansatte i bedrifter. Dette spillet har de drevet med i mange år. Det eneste de har fått ut av det er et parti av misnøye: Fremskrittspartiet.

Arbeiderpartiet bør ta igjen med kampanje for de ansatte som stemmer på det samme partiet som sjefen stemmer. Det er et av etterkrigstidens paradoks at ansatte stemmer Høyre. Ansatte må bli et begrep for dem som blir oppsagt. Ansatte må bli et begrep for mennesker som kan starte egne bedrifter. Nyskaping må bli Arbeiderskapets eneste mål. Høyre har gjort sosialdemokratiet til en godbit de kaster til befolkningen for freds skyld, og for å beholde og for å øke verdien på adresselistene sine.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…