Gå til hovedinnhold

Misforstått Etikk

Hva er det med pressesjef Jens Brun-Pedersen i Human-Etisk Forbunds uttalelse til Stavanger Aftenblad: "Sensur av julesanger kan være litt misforstått". Han skulle sagt: "Sensur er misforstått."  Eller for å si det uten ull i munn: "Norge er og skal være fritt for sensur!"

"Bare litt" har sin motsats i "Nesten alt". Sammen er de en helhet. Sensur av julesanger kan være 5 % misforstått, resten av sensuren, 95 %, er Human-Etisk Forbund inneforstått med. De mottar statsmidler og er derfor et offentlig anliggende. De har blinde etterfølgere. Derfor trenger de etisk veiledning. Humanismen har sin tradisjon fra uminnelige tider, gjennom historien via amerikansk og fransk revolusjon til en stjerneskare av vedtak i FN og Storting. Humanismen tilhører ikke en uttrykkssvak forening med medlemskontingent. Som Alma Mater sa: "Skjerp Dere!"

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…