Gå til hovedinnhold

Konfirmantvåren

Human-etisk Forbund konfirmerer 14-15 åringer fordi kirken gjør det. Berettigelsen deres er at der trenges et rituale når barn blir voksne fordi mennesker har en hang til ritualer. HEF synes godt om tynne argument; det er en risikosport. Barn blir juridisk voksne ved 16 års alder eller 18 år; seksuell lavalder og stemmerett med sertifikatalder. Hvorfor arbeider HEF for et nytt voksenrituale i barndommen?
Kirkens konfirmasjonsrituale er ikke et politisk standpunkt til debatten om mennesket er barn eller voksen. Det dreier seg om kristen dåp.
All denne virksomheten må forenes i en offisiell seremoni med grundig opplæring i menneskets ukrenkelighet og tillit.
Når man er f.eks. 16 år kan man ta standpunkt til livet som barn dersom skolens undervisning er god nok. Da kan man få f.eks stemmerett.

HEF bør arbeide politisk i disse sakene de fisker i for medlemskontingent.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…