Gå til hovedinnhold

Konfirmantvåren

Human-etisk Forbund konfirmerer 14-15 åringer fordi kirken gjør det. Berettigelsen deres er at der trenges et rituale når barn blir voksne fordi mennesker har en hang til ritualer. HEF synes godt om tynne argument; det er en risikosport. Barn blir juridisk voksne ved 16 års alder eller 18 år; seksuell lavalder og stemmerett med sertifikatalder. Hvorfor arbeider HEF for et nytt voksenrituale i barndommen?
Kirkens konfirmasjonsrituale er ikke et politisk standpunkt til debatten om mennesket er barn eller voksen. Det dreier seg om kristen dåp.
All denne virksomheten må forenes i en offisiell seremoni med grundig opplæring i menneskets ukrenkelighet og tillit.
Når man er f.eks. 16 år kan man ta standpunkt til livet som barn dersom skolens undervisning er god nok. Da kan man få f.eks stemmerett.

HEF bør arbeide politisk i disse sakene de fisker i for medlemskontingent.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Byggsympati

Haugesunds vakre ansikt, de hvite trehusene, ble bygget over en kort og teknologisk sammenhengende byggeperiode. De ble finansiert av beboerne og butikkeierne. Bygging med betongelement foregår nå spredt i terrenget og mellom de hvite trehusene.  Bankene har gitt oss sårene. Lån gis til ukvalifiserte byggere. Investorene leverer dårlige betingelser for arkitekter og byutviklere. Vi ser ikke byen lenger. Å ha et vakkert og sært rådhus gjør ikke en by. Haugesundet mellom homp og hammar skal ikke fornekte landet vi går på, landflaten vi bygger på, Skårelandet. Vi må gå opp i landskapet, på begge sider av Haugasundet. Vi må komme oss videre fra å tenke fotball. Vi må lage landet vi bor på. Vi er alle Haugesundere om vi vil eller ikke. Tysværbuen, Sveibuen, Åkrabuen. Vi må slutte å se ut som vi spiller fotball mot hverandre i femte divisjon. Vi har prøvd å binde sammen land og øy, først med bilferje, så med bru, så med tunnel. Skal vi klare siste foreningen, slekta på andre siden av Sundet?…