Gå til hovedinnhold

Intelligens i Bane

Bergen som sentrum i en ny Vestlandsregion stiller store krav til Bergen som sliter nok fra før. Bjargvin fylke vil ha disse byene i satellitt-posisjoner: Florø, Førde, Sogndal, Voss, Odda, Haugesund og Leirvik.

Stavanger har meldt seg ut. Stavanger har vedtak på å bli en mer intelligent by. Mennesket kan ikke dra seg selv opp etter håret. Dette er ikke noe Stavanger kan gjøre alene. Sosial intelligens krever samliv og ikke dominans. Fremskrittspartiet som stopper Vestlandsregionen styres av 40 - 50 år gamle menn. Dette er samme aldersgruppe som saksøker Tesla for manglende hestekrefter, dvs manglende enrgiforbruk. Intelligens må nyttes sammen med andre for å være i live. Samarbeid og samliv er krevende, men det er mulig med den intelligensen Stavanger allerede har.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…