Gå til hovedinnhold

Nye Tider, Gamle Tider

Norge må gå i oss selv og se om vi ikke er like, eller dårligere enn hva vi kritiserer president Donald Trump for. Han er ikke den nye standarden, men kan være nyttig som målestokk for oss selv.
Et nyivrig Frp i regjering med et permissivt Handels-Høyre har satt Arbeiderpartiet uten argument. 
SV og Venstre børster Grunnloven fri for støvkorn etter Statskirken. Den store saken er at monarkiet har hengt i lag med kirken siden Håkonshallen i Bergen ble innvidd. Det var i middelalderen. Dette er en politisk sak, men de skygger unna.
KrF vet jeg like lite om som andre eksperter. Det som er synlig er at de vil regjere. Viljen til makt har aldri vært nok. Den viljen har alle andre i politikken.
Miljøpartiet de Grønne har choken ute. De må få mer opplæring i tekniske saker.
Politikk er noe vi lager sammen.

Vi er på samme vippepunktet når alt kommer til alt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…