Gründerier

En gründer er produktorientert, det er hele grunnen til virksomheten. Gründeren er ikke bedriftsorientert, like lite som en kan starte bedrift, være en gründer uten produkt.
Statsminister Erna Solberg har oppfordret alle til å bli sin egen gründer. Et tydeligere signal på regjeringens fallitt kan hun ikke gi. Gründere i alle år har bedt om hjelp til det de ikke kan, eller de har gått under med et produkt som er godt nok for markedet. 
Her er hva Arbeiderpartiet må gjøre:
Gründere trenger statlige medarbeidere, gratis i tre år. De skal gi økonomiske tjenester og markedsføring og lede private kapitalinvesteringer til bedriften. Eierskap til et fremtidig utbytte blir jo en fin diskusjon. Gründeren kommer ikke til å stikke av med hele kaka. Der er ingen bedriftsøkonomisk eller samfunnsøkonomisk grunn til det. Bedriften etablerte seg i markedet fordi de rette hjelpeordningene var der i de kritiske fasene for bedriften. Kickstarting av bedrifter er ressurssløsende og åpent for spekulasjon, mye slik NAV er åpent for individentrepenører. 

Slik Høyre drifter statsansvaret vil bare en og annen gründer lykkes; og få heltestatus med begynnende grublediagnoser.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Byggsympati