Gå til hovedinnhold

Karmøybyene

Karmøyordfører Jarle Nilsen kan lage et foredrag for oss alle om de ti bruene i Seattle og hvordan de gir omløp i byen. Eller et foredrag om de to broene i Haugesund. Tre broer og en tunnel er ikke nok for at Haugalandet skal vokse.
Karmøy har 3 bysentra. De er Skudeneshavn, Åkra-Vea og Kopervik. 
Haugesund har lenge argumentert med å være sentrumsfunksjonen for omlandet. Da vil de ikke være ufornøyd med å være den største Karmøybyen: Haugesund-Torvastad. 
Gjenopprett sambandet Torvastad - Haugesund med bro.
Da har vi fem broer som en begynnelse.
Seattle har 600 000 innbyggere. Haugalandet har 100 000.
Dersom Haugalandet går inn i Hordaland fylke med Bergen, kan Karmøy drive arbeidet som Seattles vennskapsby. Bergen er ikke er så ivrige her.

Med utgangspunkt i handelen fra Nothaug og Kauparvik kan Karmøy vende tilbake som en handelsby i Nordsjøområdet. Avaldsnesbussen har avgang nå, herre KarmøyJarl!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…