Gå til hovedinnhold

Vårt lille EU

EU synes som et  forlokkende demokrati etter at Frp/Høyre har tatt for seg av Norge.
Norge har vært for stort for Oslo. Derfor har vi hatt samarbeidsskepsis. Distrikt har forblitt distrikt, for langt borte til annet for maktsenteret enn å utstede bannbuller om eiendomsrettigheter og straff.
Dersom Norge flytter eller øker statsapparatet til å inkludere resten av landet vil euroskepsis avta.
Der er en fare for at EU blir et problem over hele Europa men vi i Norge må forholde oss til at Norge selges som privateiendom til Europa, Kina og andre steder.
Hvorfor er norsk kapital fraværende? Hvor er den?
Hvorfor er norsk landbruk truet fra kontor og bolig i Oslo?
Hvorfor fikk vi aldri et politisk forhold til Sverige etter andre verdenskrig og under den kalde krigen? Hvorfor lot vi dem klare seg alene mot Sovjetunionen?
Hvorfor ville ikke Sverige ta imot norsk kapital gjennom Volvo, mens kinesisk kapital var ok?
Hvorfor er Forsvaret vårt dårligste prosjekt?
Hovedstaden produserer skepsis i landet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…