Hodeknute

Haugesund Rådhus er en Rolls-Royce. Det har et gresk tempel i fronten.Bygget er for lite, for gammelmodig og lite givende for en storkommune. Det er uegnet som administrativt hovedkvarter for en storkommune. Bygg nytt med moderne effektivitet og nyskapt form, aldri før sett; samme virkning som operahuset i Sydney; et krystallpalass!
Når en argumenterer for en storkommune skal en ikke argumentere for et status quo og la byene trekke til seg omlandet, overta styre og stell. Det gir naturlig motstand og innviklede forhold, modne for mekling. Stavanger og Haugesund som bytjeneste for omlandet er forbigått av transport og kommunikasjon. Omlandet er i vekst og er byene overlegne i kommunikasjon og perspektiv. Byene har kjerneproblem som omlandet kan løse ved å ta byene opp i seg. Dermed blir storkommunene en løsning, ikke en binding slik trådene fra Stavanger til Finnøy. Trådene fra Haugesund til Tysvær, Åkra og Nedstrand vil skape tvangsrespons.
Fylkesordfører Janne Johnsen argumenterer for Stavangers herlighet blant norske byer og byer i Europa og byer på hele kloden. Fylkesordføreren argumenterer ikke for et bedre fylke der alle fungerer godt og er i distriktsutvikling. Dersom Haugesund vil gå med på denne argumentasjonen kan vi få bli store i nord og bestemme over alle de andre. Hun har vel sagt noe liknende i Egersund også, da.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon

Cold Fusion