Gå til hovedinnhold

Levende Svanesang

Når Mjøsas hvite svane har seilt rundt Mjøsa, og NRK har flyttet til serveringsmiljøet på Tjuvholmen gjør jeg meg klar med min skute. Jeg får den bygget i Rosendal i Hardanger der de nok bygget Osebergskipet. Min skute skal være en replika av D/S Constitutionen. Som en sort svane skulle den seile i lystfart på kryss og tvers i hele Oslofjorden. Vi skal krysse opp og ned, der Glomma renner ut, rundt Færder og opp alle byene. Avstandene Lillehammer - Minnesund og Oslo - Færder er like lange. Selskapene ombord får stige i land på alle de interessante småstedene som Osebergskipets grav og rette omgivelser...
Skibladner ligger til kai i Gjøvik. Constitutionens hjemhverv skulle være Horten.

Den sorte Constitutionen og den hvite Skibladner, Odette og Odile, skulle bytte passasjerer som dobbelcruise. Og ja; Operaen i Oslo kunne sette opp Svanesjøen i seilesesongen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…